GES d.o.o. – od ustanovitve do danes

Podjetje GES, gradbeništvo, energetika, sanacije, d.o.o., (v nadaljevanju GES d.o.o.) je bilo ustavljeno leta 2012. Ideja ustanovitve podjetja pa sega še mnogo dlje in je neposredno povezana s poslovno potjo ustanovitelja in direktorja podjetja, g. Jožeta Hartla, inženirja gradbeništva.

 

Med leti 1998 in 2003 je direktor podjetja Jože Hartl opravljal delo vodje projektov v enem izmed največjih gradbenih podjetij v regiji, v celjskem podjetju INGRAD VNG d.d.. Zaradi želje po novih izzivih se je leta 2003 zaposlil na novem delovnem mestu, kot tehnični direktor gradbene družbe GPG d.d. z Grosuplja. Gradbena družba GPG d.d. je veljala za eno največjih ter najbolj specializiranih podjetij v Sloveniji za visoko gradnjo. Družba je pod vodstvom tehničnega direktorja Jožeta Hartla zaposlovala petsto ljudi, med katerimi je prevladoval visoko izobraženi gradbeni kader, in izvajala kapitalne projekte v vrednosti od 20 do 50 milijonov evrov. V letu 2006 je g. Hartl ustanovil svoje lastno podjetje (INŽENIRING Jože Hartl, s. p.), ki se je ukvarjalo z vodenjem investicij in z nadzori.

Nekatere izmed osebnih referenc med leti 2006 in 2012 so naslednje:
  1. Poslovno-hotelski objekt EPICENTER v Postojni (12 mio. EUR)
  2. Poslovno-trgovski objekt v Postojni (4 mio. EUR)
  3. Hotel KRAS z garažno hišo (10 mio. EUR)
  4. Več stanovanjski objekt v Postojni (1,5 mio. EUR)
  5. Dom upokojencev Idrija 1. faza (4 mio. EUR)
  6. Dom upokojencev Idrija 2. faza (6 mio. EUR)
  7. Hotelski kompleks Tuhelj HR (8 mio. EUR)

Po zelo uspešni samostojni poti je bilo v letu 2012 ustanovljeno dolgo pričakovano podjetje za celostno vodenje in izvedbo projektov – GES d.o.o.. Podjetje GES d.o.o. se je v zgolj petih letih razvila v eno vodilnih inženiring podjetij v osrednji in vzhodni Sloveniji.

Comments are closed